top of page

VED KJØP AV KATTUNGE

Alle kattunger blir solgt med:

      Kjøpskontrakt

      Grunnvaksiner og behandlet med ormekur.

      Helsebok fra veterinær

      ID-chip

      Stamtavle

      TICA registrert

 

Katten vil ikke bli overført i ny eiers navn før vi har fått dokumentasjon på at katten er kastrert/sterilisert ved 5-6mnd alder. Dette gjelder hvis katten ikke allerede er kastrert/sterilisert ved salg. Ved kjøp av avlskatt gjelder andre betingelser.

Med katten får du:

      Kattungepakke fra Royal Canin

      Teppe med kjente lukter

      Leke

      Kattungeguide

Vi vil også stå til disposisjon til og svare på spørsmål og gi råd og veiledning gjennom kattens liv.

Vi vil gjerne ha oppdateringer av hvordan det går og bilder av katten du har kjøpt, også når alt går fint.

Du må gjerne dele bilder/videoer på vår Facebook side og tagge oss i bilder på Facebook eller instagram @throneofsavannahs. 

 

Vi anbefaler at ny eier skaffer et klorestativ/klorestolpe og leker til katten før den blir hentet. Savannah er en aktiv, leken og intelligent rase som trenger stimuli. Ha også kattedo klar til dagen ved henting/levering. Ta med transportbag/bur eller ta kontakt med oss dersom vi skal ordne dette for deg. Du kan se en enkel huskeliste for hva vi anbefaler å ha klart ved kjøp av katt nederst på siden.

 

Kattunger vil være leveringsklare når de er 14 - 16 uker. De vil da være godt sosialisert og renslige.

Hva bør du tenke over før du skaffer deg katt?

Å skaffe seg katt betyr at du tar på deg ansvaret for et liv - og samtidig får mye glede i mange år framover. Det er masse å tenke på når man skal gå til innkjøp av et nytt familiemedlem. Derfor ønsker vi at våre kjøpere tenker nøye gjennom hvilket ansvar man påtar seg før man velger å skaffe seg en kattunge, spesielt hvis man aldri har hatt katt før. 

Har noen i familien allergi?

I familier med små barn som kanskje har vært lite eller aldri vært i kontakt med dyr tidligere så er det viktig at man sjekker dette nøye før man går til innkjøp av en katt. Dere kan gjerne komme på uforpliktende besøk hos oss etter avtale for å se om noen i familien reagerer på våre katter. Dette vil kunne spare dere for en mulig tragisk situasjon hvis det skulle vise seg at noen i familien er allergiske etter at katten har flyttet hjem til dere og at dere risikerer å måtte kvitte dere med katten. Vi forventer at kattungekjøpere som henvender seg til oss har avklart allergistatus i sin familie først.

Har dere tid til nytt familiemedlem de neste 10-15 årene? 

Kattunger er små og søte. Men de forblir ikke kattunger veldig lenge, de vokser fort. 

Vi ønsker at kattunger fra vårt oppdrett skal få komme til et hjem hvor de forblir et familiemedlem resten av livet, uansett alder og at de blir like godt tatt vare på som kattunge, voksen katt og gammel katt. Tenk gjennom hvordan dere skal gjøre det med tanke på ferier, skal katten bli med? Da vil det være en fordel at den tilvennes til bilkjøring fra ung alder og kanskje til å gå i sele. Skal noen andre passe katten mens dere er på ferie? Vil de alltid være tilgjengelig til å kunne passe katten?

Har dere råd til å alltid gi katten det den trenger?

Vi tester alle våre katter som brukes i avl. Likevel har man ingen garanti for at det ikke kan oppstå sykdommer i fremtiden eller en akutt nødsituasjon eller ulykke - levende vesener kommer aldri med garanti for dette. Det er derfor viktig å vurdere å ha forsikring på katten slik at det aldri skal stå på lommeboken når katten kanskje trenger øyeblikkelig hjelp. Veterinær kostnader kan bli dyrt! Vi forventer at katten følges opp med anbefalte årlige vaksiner og helsesjekker. 

 

Enkel huskeliste ved kjøp av katt:

- Transportbur
- Toalett

- Kattesand
- Matskåler
- Tørrfôr, eventuelt våtfôr
- Klorestativ/Klorestolpe
- Katteseng

bottom of page